In Tijden van Corona neemt het gebruik van online meeting tools een grote vlucht. Met deze 5 tips haalt u er meer uit en wordt het leuker.

SONY DSC
  1. Oefen het maken van uw punt

Ken de punten die u wilt maken en oefen ze hardop voor de call. Dit geeft u vertrouwen en helpt u de duidelijkste manier te vinden om uw boodschap over te brengen. Zorg ervoor dat u begint bij uw belangrijkste punt. Op die manier weet je zeker, dat zelfs als je wordt onderbroken of afgeleid, je tenminste je belangrijkste punt hebt over gebracht.

 

  1. Anticiperen op vragen

Probeer niet alleen na te denken over wat je wilt zeggen, maar ook te anticiperen op de vragen die anderen je zouden kunnen stellen. Oefen ze nu te beantwoorden. Zorg ervoor dat je in de praktijk eerst de vraag zelf beantwoord, en als er vragen die je vreest of liever niet te beantwoorden, geef ze speciale aandacht. (‘Want je weet dat ze gaan komen!)

 

  1. Sluit je ogen

Ja, ik weet dat dit ziet er een beetje raar, maar als je problemen hebt met het horen van mensen aan de andere kant van een luidsprekertelefoon, sluit je ogen (of op zijn minst kijken in de middelste afstand zonder te concentreren). We hebben allemaal een krachtig visueel gevoel. Als u het afsluit, u zich beter concentreren op wat u hoort – en dat kan het verschil maken.

 

  1. Sta op en kom in de buurt

Als het jouw beurt is om te spreken, probeer dan op te staan en zo dicht mogelijk bij de luidsprekertelefoon te komen. Als je opstaat, stroomt er lucht en energie door je lichaam; je klinkt en voelt je gezaghebbender. En in de buurt van de luidspreker staat dat je niet hoeft te schreeuwen om gehoord te worden. In plaats daarvan u zich concentreren op het spreken duidelijk en langzaam, met een goede articulatie.

 

  1. “Bring On The Drama”

Spreek dramatischer (met nadruk, pauzes, echte energie in je stem) maakt je ook gemakkelijker te horen. En als je niet een “natuurlijk” dramatische spreker, zal deze eenvoudige oefening u helpen klinken spannender: Schakel een tv of radioshow in met een omroeper of host die u wilt. Luister naar hen zeggen een zin en dan imiteren het hardop. Maak je geen zorgen over wat je mist, doe gewoon je best om te kopiëren wat je hoort. Het kopiëren van hen zal u helpen halen de trucs die ze gebruiken om de aandacht van een publiek te houden.